Koncert Tuzla Guitar Week-a od subote u Tuzli

Bogatim programom Tuzla Guitar Week-a koji će otvoriti SAnel Redžić i Tal Hur Witz koncertom sedmice gitare u Tuzli obradovao je mnoge muzičare gitare Tuzle.
Ovog ljeta ovo će biti pravi svjetski dan gitare na kojem će učestovati nekoliko renomiranih imena svijeta klasične gitare BiH, regiona i Evrope koji će napraviti praznik ovog ljeta za sve ljubitelje klasične muzike u Tuzli.
Svjetski muzičar Tuzle stigao je u svoj grad iz Njemačke iz Weimara , da kao osnivač „Tuzla Guitar Weeka“
profesor klasične gitare Sanel Redžić , da u okviru „Sedmice gitare“ uz planirane koncerte , intenzivne majstorske i vidu induvidualne i grupne nastave uz svakodnevno grupno vježbanje uz dane gitare, orkestrom gitare , te slobodnu aktivnost podari na Kompleksu Panonskih jezera lijep ugođaj, za sve građane i turiste koji su stigli u grad Tuzlu .
U Tuzlu dolaze učesnici iz osam zemalja i dva kontinenta, koji će pohađati majstorske radionice kod pozvanih predavača za ovu godinu. Predavači za klasičnu gitaru su: Sanel Redžić, (BiH, Njemačka), Vojislav Ivanović (BiH, Srbija, Tal Huzwitz (Izrael, Njemačka, Poljska) Đani Šehu(BiH) i Enver Sučeska (BiH).
Sedmicu gitare će otvoriti koncert Sanela Redžića 31.jula, svjetski gitarista, učitelj zvuka koji je jedan od najvirtuoznijih i najentuzijista poznat po raznovrsnosti repertoara i živahnih nastupa i vrlo brzo postao od najvećih ličnosti na međunarodnoj sceni u klasičnoj gitari.
Na koncertu otvorenja će nastupiti sa Tal Hurwitzom međunarodnim poznatim gitaristom, tehnički majstor  i umjetničke jasnoće. Svi koncerti će se održati u novoizgrađenoj zgradi Hrvatskog kulturnog Centra Sveti Franjo, a prvi će početi u 19:30 sati.
2.avgusta, u 20:30 sati na repertoaru je koncert prof.gitare iz Sarajeva , Đanija Šehua, te mladog gitariste iz Beograda, Pavla Filipovića.
Na trećem koncertu 4 avgusta u 20:30 sati bit će održano večer koncert muzike gdje dolaze dva umjetnika van gitare –Vedrane Šimić solo pjevačice i Andree Nikolić violinistice.
6 avgusta u 19 sati će se održati završni koncert učesnika.
5 i 6 avgusta „Sedmice gitare „ će činiti trojac graditelja gitare :Slavko Mrdala , Tarik Sarić i Zoran Kuvač, koji će prezentovati svoje ručne izrađene instrumente, staviti ih na raspolaganje učesnika za testiranje, a zainteresovani će moći čuti iskustva graditelja vezanih za cijeli proces izrade ovakvih instrumenata.
Prijatelji projekta su Grad Tuzla, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, Turistička zajednica Grada Tuzle, Franjevački Samostan Tuzla, Kuća Plamena mira, Centar za kulturu Tuzla, Savarez Deling, Vadar Feshne, te Udruženje Eminent.
Duška REBIĆ