Koncert dječaka Ajdina Osmanovića u BKC-u TK

Za koncert dječaka Ajdina Osmanovića koji će se održati danas u BKC-u TK (19:30), vlada veliko interesovanje publike koja želi prisustovati ovom kulturnom događaju .Ajdin Osmanović je svojim izvedbama najčešće sevdalinki već stekao popularnost na društvenim mrežama, a već ima i svoj prvi solistički koncert.

Nastavnik dvanaestogodišnjeg dječaka iz Srebrenika prepoznao je profesor Jasmin Brašnjić, te je za mjesto njegovog nastupa uzabrao tuzlanski BKC,te je za mjesto nesvakadašnjeg koncerta rado prihvaćen jer se vjeruje u njega kao budućoj muzičkoj zvijezdi na ovim prostorima.

Ajdin i njegov profesor koji mu je pratnja na klaviru će se publici predstaviti repertoarom na kojem se nalaze sevdalinke, stare narodne i makedonske pjesme, ter popularne izvedbe. Produkcijski tim tuzlanskog BKC-a se potrudio proteklih dana da koncert bude organizovan na vrhunskom nivou , i po već interesovanju publike očekuje se puna koncertna dvorana BKC-a TK sa početkom u 19:30 sati, a ulaz je slobodan za sve prisutne.

Koncert je dio „Dana BKC-a „ kojim se obiježava 26 godina rada BKC-a i 69 godina od osnivanja Radničkog doma „Moše Pijade“.

Duška Rebić