Komentar Zlatana Nalića nakon pobjede protiv FK Mladost

Sloboda je pobijedila FK Mladost Doboj Kakanj u okviru utakmice 8. kola Prve lige Federacije BiH, a komentar na sjajnu predstavu naših fudbalera dao je šef stručnog štaba Zlatan Nalić koji kaže da je ostvaren postavljeni cilj.

-Teška sedmica je iza nas i cilj u potpunosti ostvaren! Tri utakmice u sedam dana, a puni plijen je bio naš postavljeni cilj prije duela Radnik Hadzići, Željo, Mladost Doboj Kakanj i u tome smo uspjeli. Drago nam je ako smo nekoga učinili sretnim našim igrama i rezultatima, a mi koji sa ekipom radimo svakodnevno svjesni smo koliko je to još uvijek daleko od slike koja je stvorena oko nas, izjavio je Nalić koji je pozvao na oprez u nastavku prvenstva.

-Oprezni smo! Osvojili smo tek trećinu bodova koji su potrebni za ulazak u viši rang, a mi odlično znamo koliko je to bilo teško uraditi. Sedam od 10 utakmica je bilo jako neizvijesno do zadnje minute! Fudbal je upravo popularan zbog svoje neizvijesnosti! Radimo vrijedno i stojimo čvrsto nogama na zemlji svjesni opasnosti i svih prepreka koje još moramo proći do željenog cilja. Od sinoć smo glavama već u Goraždu na sljedećoj utakmici, rekao je Nalić te dodao da trenutna atmosfera u gradu daje potrebnu energiju.

-Sloboda želi natrag u Premijer ligu, a put je mnogo teži nego što ga trenutno vidite! Radimo i ćutimo, a raspoloženje naših navijača i atmosfera u gradu je naša energija da uspijemo i ostvarimo zacrtani cilj.

Sloboda narednu utakmicu igra na strani protiv FK Goražde.

(FK Sloboda)