Komandant EUFOR LOT kuće posjetio gradonačelnika Tuzle

Gradonačelnika Tuzle, Jasmina  Imamovića posjetio je Lothar Leitner komandant EUFORA LOT kuće u Tuzli. Lothar Leitner se zahvalio gradonačelniku na dobrodošlici I po dolasku u Tuzlu primjetio je veliki pozitivnu promjenu I napredak u gradu , što je prema njegovim riječima , pokazatelj aktivnosi Gradske uprave I gradonačelnika.
Razgovor se vodio sa upoznavanjem sa sigurnosnom situacijom u gradu Tuzli , budući da EUFOR prati dešavanja u BiH i želi da pomogne tamo gdje je pomoć potrebna .Lothar Leitner je istakao da smatra da i BiH treba biti dio Evropske unije .
Gradonačelnik Jasmin Imamović je takođe izrazio zadovoljstvo  zbog susreta i naglasio  da su snage EUFOR-a dobro došle i da je Grad Tuzla uvijek spreman na komunikaciju i saradnju kada je u pitanju sigurnost građana cijele BiH . Nama je sigurnost prioritet , a zbog toga pristup BIH u NATO jer smo doživili rat 1990 –tih godina.Vaš posao je čuvanje mira , lakše ćete realizovati ako u to uključite BiH i one koji su iz BiH i Balkana došli u Zapadne zemlje, istakao je gradonačelnik Imamović.
Duška REBIĆ