Književno veče sa Dževadom Karahasanom u utorak 21. juna u parku pored BKC Tuzla

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli“ 21. juna 2022. godine organizuje događaj pod nazivom „Bh. književnost kroz književne večeri“, dijlela jedne lijepe književne priče, koju od početka godine realizuje programski tim BKC-a.

U prvoj polovini 2022. godine Bosanski kulturni centar TK bio je mjesto promocije više od deset novih naslova bh. književnika, te organizator tri večeri u kojima se kroz različite koncepte govorilo o bh. književnosti.

Tako je priča „Bh. književnost kroz književne večeri“ počela u martu sa poetskom večeri Melide Travančić kojom se Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona pridružio brojnim ustanovama kulture, institucijama i organizacijama u svijetu, koje su obilježile Svjetski dan poezije. Nastavljeno je sa književnom večeri sa Abdulahom Sidranom u okviru koje se razgovaralo o književnom opusu najvećeg živućeg bh. pjesnika, te „Poezijom sevdaha“ dr. Enesa Kujundžića, koji je na zanimljiv način publici predstavio riznicu naše bogate nematerijalne kulturne baštine.

Program „Bh. književnost kroz književne večeri“ se nastavlja 21. juna 2022. godine, kada će od 19.00 sati na otvorenoj pozornici u parku pored BKC-a publika imati priliku biti dio književne večeri sa Dževadom Karahasanom, jednim od najistaknutijih i najprevođenijih bosanskohercegovačkih pisaca.

Kroz program, koji će moderirati mr. Emina Adilović, književna kritičarka, bit će predstavljen književni opus Dževada Karahasana i promovisan njegov novi roman „Uvod u Lebdenje“ koji iz štampe izlazi krajem ove sedmice. Dio programa bit će i Edmir Begović na gitari, maturant Srednje muzičke škole u Tuzli kojeg je publika već imala priliku upoznati na nekoliko nastupa u BKC TK.

Ovaj događa dio je programa manifestacije “Ljeto u Tuzli 2022.” koji finansira Grad Tuzla.