Kantonalni sud Tuzla: Osuđujuća prvostepena presuda za krivično djelo Ubistvo

Kantonalni sud u Tuzli u prvostepenom postupku protiv Elvira Osmanovića izrekao je i javno objavio presudu kojom je optuženi proglašen krivim zbog počinjenja krivičnog djela Ubistvo, te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od petnaest godina.

On je proglašen krivim što se dana 05.05.2022. godine, oko 06,50 sati, a nakon što je došao u Bosnu i Hercegovinu sa namjerom da liši života Hamdiju Mujića, kojeg je u prethodnom periodu optuživao da je u vezi sa njegovom suprugom, sakrio iza stambene zgrade i sačekao oštećenog, a potom ga fizički napao, njemu poznatim tupo-tvrdim mehaničkim sredstvom i tvrdim mehaničkim sredstvom sličnim nožu, kao i udarcima stisnutih šaka zamahnute ruke.

U napadu je zadao više udaraca Hamdiji Mujiću najviše u predjelu glave, nanijevši mu na taj način teške tjelesne povrede opasne po život, usljed čega je istog dana nastupila smrt oštećenog.

Optuženom je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja uz izdržavanje kazne zatvora.

Produžen mu je pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci računajući od dana izricanja presude pa do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Ova presuda nije pravosnažna, jer stranke imaju pravo žalbe na istu.

Tuzlarije