Kalesijka Merima Osmanović okitila se bronzom u veleslalomu u Austriji

Kalesijka Merima Osmanović koja je učesnica Zimskih olimpijskih igara koje se održavaju u Austriji osvojila je treće mjesto u disciplini veleslalom.

Inače, Merima Osmanović je otputovala na Zimske olimpijske igre kao predstavnica BiH, a članica je Udruženja koje okuplja djecu sa posebnim potrebama “Osmijeh nade” Kalesija.

Pored nje, na Olimpijadi kako nam je rečeno iz Specijalne Olimpijade BiH naši takmičari su osvojili osam medalja, od čega dvije u alpskom skijanju i pet u nordijskom trčanju.  Olimpijske pobjednice postale su Edna Šunjić koja je osvojila zlatnu medalju u veleslalomu u grupi F06 sa rezultatom 1:21,96, a u alpskom skijanju Tanja Glavočević je osvojila IV mjesto, Spomenko Martinović i Andrija Radoš V mjesta u svojim grupama, dok Harun Tanović nije uspio završiti utrku.

Na drugom skijalištu za nordijsko trčanje jučer su naši sportisti bili više nego uspješni. Nakon jučerašnjeg divizioniranja, danas su se održala finalna takmičenja u trci na 1000m u muškoj I ženskog konkurenciji, gdje su se osvajale medalje za medaljom.

Olimpijsko zlato osvojila je Edita Dikonja u trci na 1000 m u grupi F14, srebrnu medalju u trci na 1000 m osvojila je Sanela Ćorović u grup F11, a Selmedina Berišaj, takodjer u grupi F11 bronzanu medalju, Hiba Sultanović je osvojila bronzanu medalju u grupi F07. Od muškaraca bronzanom medaljom okitio se Radenko Savanović u grupi M09. Pored osvajača medalja danas su nastupili I Josip Adzaip (IV mjesto), Kristina Klačar I Nemanja Šević (V mjesto) I Njegoš Mihailović (VII mj.)