Kalesija:Zajednički lov dva društva

Uprkos nešto hladnijem februarskom danu to nije omelo lovce LD Spreča Kalesija-sekcija Tojšići da organizuju lov na divljač.U uzvratnu posjetu ugostili su lovce “Tetrijeba” Olovo, sekcija Careva Ćuprija.

“Redovno organizujemo lovne aktivnosti i druženje sa lovcima iz drugih društava, pa smo tako danas ugostili lovce iz Careve Ćuprije.Mi smo takođe kod njih gostovali, pa je ovoga puta red bio da se organizujemo u lovu na divlju svinju”, kaže nam grupovođa Fuad Kulanić.

Za logistiku bio je zadužen mladi član-lovac Muamer Sokolović, koji nam je rekao da je sve proteklo u najboljem redu:

“Osim što razmijenimo iskustva u našim aktivnostima, pažnju smo posvetili i lijepom druženju, tako da smo ugostili i Salčine meraklije, koji su nas u ove hladne dane zagrijali izvornim narodnim melosom”.

U znak sjećanja na današnje druženje Mustafa Mešanović je ispred sekcije Tojšići uručio sječku za meso za Lovačko društvo Tetrijeb Olovo -sekcija careva Ćuprija.Nakon što je primio poklon predsjednik gostujuće lovačke ekipe Hariz Žilić se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i obećao nove susrete u Carevoj Ćupriji.

Tako je poslije napornog lova i hladnoće lovcima dobro došlo zajedničko druženje uz muziku i lovačka jela, koja su im uljepšala ovaj zimski dan.

(Šefik Gadžo – živinice.ba)