Kako se riješiti bijesa i ljutnje u nekoliko koraka

Svako od nas se ponekad našao u situaciji kada se osjećao toliko bijesno da je mislio da će da “pukne”.

Ipak, postoje brojni načini da se sa stresnim dešavanjima lakše izborimo i da smanjimo svoju uznemirenost.

Ovim trikovima vaše negativne emocije će biti uklonjenje, a vi ćete biti relaksirani i opušteni, prenosi portal ddl.rs.

Zdrava ishrana

Konzumiranjem namirnica koje obiluju složenim ugljenim hidratima, kao što su slatki krompir i ovas možemo povećati količinu serotonina u našem mozgu.

Takođe, proteini, poput ribe, tofua i piletine, pomoćiće nam u proizvodnji dopamina i noradrenalina, koji su hemikalije u mozgu koje igraju važnu ulogu u našem raspoloženju, motivaciji i koncentraciji.

Vježbanje

Nije važno za koji vid fizičke aktivnosti ćete se odlučiti. Pronađite vrstu vježbi koje vam najviše odgovaraju, a koje će omogućiti da se brzo i efikasno riješite loših emocija.

“Za mene ne postoji ništa bolje od vježbanja. Volim da dižem tegove, a i joga je odlična i kao vježba i kao meditacija”, otkrio je jedan od korisnika.

Drugi se složio: “Mogu da budem bijesan ili pod stresom kada počnem da vježbam, ali kad završim s treningom, sve što me je mučilo jednostavno nestane.”

Zapišite svoja osjećanja

Zapisivanje svojih osjećanja je odličan način oslobađanja od negativne energije.

Duboko udahnite

Duboko disanje može smanjiti hormone stresa. Prema klinici Mejo, vježbe disanja su korisne, jer kada se osjećamo ljuto, naš mozak tijelu daje signale da je u krizi. Usporavanje disanja podsjeća naš mozak da smo na sigurnom.

Čišćenje

Neuredan prostor ponekad može dodatno pogoršati vaše raspoloženje. Dakle, da biste ublažili negativne emocije, operite suđe ili spremite ormar.