Juventusov treći kamp u BiH od 21. do 26. avgusta

Fudbalski klub Juventus iz Torina treću godinu zaredom organizuje nogometni kamp u Bosni i Hercegovini i to u periodu od 21. do 26. avgusta, na terenima Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, koji nudi vrhunske uslove za trening.

U suradnji sa Birr Group d.o.o., Juventusov Kamp će pružiti priliku dječacima uzrasta od 5 do 17 godina iz Bosne i Hercegovine, ali i iz ostalih država da iskuse Juventusove metode treniranja, a kamp će trajati šest dana (od ponedjeljka do petka), sa ceremonijom zatvaranja zakazanom za subotu.

Djeca će trenirati dva puta dnevno, a jutarnji i poslijepodnevni trening će voditi treneri iz Italije Miha Rojina, Renzo Cristafulli i Marco Palmeri, uz pomoć lokalnih trenera.

Plan treninga je osmišljen u suradnji sa Institutom za Sportsku medicinu u Torinu, kako bi se maksimizirala učinkovitost treninga, a svi polaznici kampa će dobiti originalnu Juventus (adidas) opremu, dres, šorc, štucne kao i torbu koje će moći zadržati poslije završetka kampa.

Svakom djetetu će biti posvećena maksimalna pažnja, kako bi dobili osjećaj pripadnosti prema Juventusovoj porodici, koja odgaja prije svega ljude, pa tek onda fudbalere.

Tokom pauza između treninga, djeca će imati niz zabavni aktivnosti kako bi efikasno upotpunili slobodno vrijeme. Uz sve navedeno, svaki učesnik Juventus kampa će dobiti besplatan mjesec treniranja u Juventus akademiji u Sarajevu.

”Od septembra 2016. sa radom je startala i oficijelna Juventus akademija gdje će svaki učesnik šestodnevnog dnevnog kampa dobiti mjesec treniranja u Juventus akademiji, koja starta u mjesecu septembru i prati tok školske godine. Tokom čitavog tijeka kampa, na terenima će biti prisutna ljekarska ekipa, za slučaj bilo kojih povreda ili zdravstvenih problema, kazao je Anes Memić, jedan od trenera iz Juventusove akademije fudbala BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Također, osoblje zaduženo za organizaciju kampa, kao i stručni talijanski treneri, će voditi računa o kvalitetnoj prehrani djece. Za roditelje će biti osiguran prostor za praćenje treninga, ali će interakcija sa djecom biti minimalna tijekom treninga.

Svi polaznici će dobiti certifikat o pohađanju Juventusovog kampa kao i slike sa Juventus trenerima.

Broj učesnika na Juventus kampu je ograničen, a prijave su u toku.

Prijave se mogu slati na e-mail sarajevo@juventus-academy.com ili na broj telefona + 387 60 341 9454