Jubileji:Svečano obilježen Dan Mješovite srednje škole Živinice

Svake godine 18.maja se obilježava kao Dan JU MSŠ Živinice.Danas je tim povodom održana svečana akademija koju su pripremili učenici i nastavnici Mješovite srednje škole.

“Obilježavanje 50. godišnjice od osnivanja Srednjoškolskog centra, bilo je prilika da sa našim gostima i prijateljima iz lokalne zajednice sumiramo i proslavimo uspjehe koje smo ostvarili u tekućoj školskoj godini, te da se zahvalimo svima koji su nas podržali u našem radu”, rekao je direktor ove odgojno obrazovne ustanove Edis Čičkušić.

Također, dodijeljene su pohvale i priznanja učenicima i nastavnicima koji su ostvarili značajne rezultate na takmičenjima, postigli uspjeh u učenju i vladanju, te se svojim radom i zalaganjem istakli u doprinosu razvoju MSŠ. Kao najsvečaniji dio akademije, proglašena je i učenica generacije za školsku 2023/2024. godinu, a to je Lejla Taletović, učenica IV mt3 razreda (medicinska sestra-tehničar).

Večeras je slavlje nastavljeno proslavom maturske večeri, kojoj je prethodio svečani defile maturanata ulicama grad, koje je predvodio Duvački orkestar Konjuha.Građani su u velikom broju ispratili maturante, svi su snimali svojim mobitelima, te će tako ovaj svečani čin krasiti albume maturanata.Zborno mjesto je bilo kod BKC-a, a potom su autobusima otputovali na obližnju ugostiteljsku destinaciju, gdje je uz muziku nastavljeno slavlje maturanata, koji su na taj način zaključili svoje školovanje u Mješovitoj srednjoj školi Živinice.

Zivinice.ba