Jelena Dokić objavila potresnu autobiografiju: Otac me tukao tako da sam padala u nesvijest

Nekadašnja teniserka Jelena Dokić (34) rođena je u Osijeku, ali porodica se početkom rata u Hrvatskoj odselila prvo u Srbiju, a potom u Australiju.

Jelena je bila jedna od najboljih teniserki svoje generacije, ali zbog porodičnih problema i zlostavljanja nije stigla na sam vrh.

Uspjela je pobjeći od oca zlostavljača, a sad je u potresnoj autobiografiji “Nesalomljiva” opisala šta joj se sve događalo u djetinjstvu i kakve joj je strahote priuštio neuračunljivi otac.

“Otac me je tukao kaišom kada bih loše odradila trening ili kad je jednostavno bio loše raspoložen. Nazivao me k*rvom i često me znao udarati i vrijeđati bez razloga. Pljuvao me, čupao za kosu, vukao za uši… Jednom me toliko tukao da sam izgubila svijest. To je zlostavljanje bilo svakodnevno. Zamislite kako sam se ja osjećala, imala sam jedanaest, možda dvanaest godina. Znate, nije to samo fizička bol”, napisala je Dokićeva u svojoj knjizi.

Nakon svega, Jelena kaže kako ne mrzi oca.

“Pokušala sam izgladiti stvari, ali nije lako. Mislim da on ne razumije šta mi je napravio, niti je spreman preuzeti odgovornost. Nakon svega, ne mrzim ga… Teško je pronaći zajednički jezik s njime, ili je po njegovom, ili nikako. Odluka da izađem s ovime u javnost bila je jako teška. Dobro sam promislila o tome, pogotovo jer me javnost svakodnevno osuđivala pa je izlazak u medije time bio još strašniji”, zaključila je Jelena Dokić.

(Klix.ba)