Javnom dočeku u Tuzli prisustvovalo oko 15 000 građana, sve prošlo bez incidenata

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović zahvalio  danas  se svima, koji su učestvovali u organizaciji javnog dočeka Nove godine na Trgu slobode.

Javnom dočeku Nove godine prisustvovao je veliki broj građana i turista, a prema procjenama  uz Plavi orkestar na tuzlanskom trgu u novu, 2019. godinu ušlo je  oko 15.000 osoba

U Gradskoj upravi Tuzle danas je istaknuto da tokom novogodišnje večeri   nije zabilježen nijedan incident.

Ocijenjeno je da je javni doček Nove godine protekao bez ikakvih problema.

Imamović se zahvalio građanima za cijeli decembar, tokom kojeg su posjećivali organizirane događaje, a posebno za  doček Nove godine.

-Nijedan incident nije zabilježen, a nije bačena nijedna petarda, istaknuo je.

Zahvalio se i obrtnicima na ljubaznoj usluzi ,te su turisti koji posjećuju Tuzlu, kako je rekao, bili oduševljeni.

Ove godine smo napravili iskorak jer smo  s poduzetnicima imali muzičke grupe cijeli decembar, a koje su oni finansirali. Novu godinu je  finansirao Grad  s Turističkom zajednicom Tuzle, rekao je  Imamović

Zahvaljujući zabavnim programima, tokom manifestacije Zimski grad Tuzla, historijska jezgra Tuzle je ove zime veoma posjećena , a posjetiocima je ponuđen  zanimljiv sadržaj.

Imamović je poručio da će se i u narednom periodu ići u tom pravcu, ocijenivši  je ovaj događaj uspješnim.

Tokom novogodišnjih praznika svi smještajni kapaciteti bili su popunjeni.

Kako navode u Turističkoj zajednici Tuzle pored gostiju iz drugih gradova BiH, u Tuzli su boravili i turisti iz Hrvatske, Srbije, Slovačke i Slovenije.

Predsjednica turističkog vijeća Turističke zajednice Tuzle, Svjetlane Kakeš navela je da prema nezvaničnim podacima svi privatni smještajni kapaciteti su bili puni.

Kada je riječ o hotelima, motelima i ostalim smještajnim kapacitetima koji imaju 1.800 kreveta, gotovo da je nemoguće bilo pronaći slobodan krevet, dodala je.

U novogodišnjoj noći na tuzlanskom Trgu slobode  prisustvovalo je oko  15.000 ljudi, dok je na proslavi Dječije nove godine prisustvovalo oko tri hiljade građana.

Prema riječima Fuada Jašarevića, komandira Policijske stanice Centar PU Tuzla ove dvije manifestacije su prošle bez incidenata,

Jašarević je istaknuo da je poduzeto niz preventivnih mjera i aktivnosti kako bi se svi građani koji su namjeravali doći osjećali s sigurno.

Zahvalio se organizatorima, ali i   građanima koji su pokazali visok nivo odgovornosti prema sebi, i drugima.

Dežurne službe tokom “najluđe noći” nisu imale posebnih intervencija.

(F.M. – fejm.ba)