Jasmin Imamović dobio zahvalnicu Udruženja građana “Vive žene, Tuzla”

Udruženje građana “Vive žene Tuzla” uručilo je zahvalnicu gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću, za dugogodišnje angažovanje i podršku udruženju, odnosno ženama i djeci koji trpe nasilje u porodici.


Gradonačelnik Imamović se zahvalio na uručenoj zahvalnici i naglasio da je nasilje u porodici za svaku osudu, te da je veoma važno da postoji sigurna kuća kao utočište majkama sa djecom, gdje se mogu skloniti od nasilnika .
Prema riječima predsjednice Udruženja Vive žene, Jasne Zečević, završili su uspješno nekoliko projekata, gdje bi njihov dalji rad bio upitan da Gradska uprava i Gradsko vijeće nisu iz Budžeta izdvojili sredstava od 45.000 KM za podršku Sigurnoj kući.


Kao predstavnici udruženja građana Vive žene i Sigurne kuće došli smo da uručimo zahvalnicu našem gradonačelniku , ali zahvalnicu smo oslovili na Jasmina Imamovića lično, s obzirom da nas Grad Tuzla podržava već 3 godine, prije nego što smo ušli u Budžet Grada Tuzle. Kad je bio načelnik on nas je podržavao na neki drugi način u materijalnoj donaciji za Sigurnu kuću, tako da smo ovaj put željeli da se baš njemu u ime naših korisnica Sigurne kuće zahvalimo, jer da nema Gradske uprave i da nema Gradskog vijeća i gradova i sredstava koja su izdvojili zaista ne bi imali sigurnost niti stabilnost koju trebamo pružiti našim korisnicima. Zbog toga izražavamo veliko poštovanje za ovu podršku, naglasila je Jasna Zečević, predsjednica Udruženja Vive žene.

-Trebamo imati socijalnu osjetljivost, trebamo imati empatiju kao društvo i boriti se protiv nasilja u porodici, prevanirati to nasilje. Nasilje u porodici je nesreća, ali Vive žene gospođa Jasna Zečević vodi do savršenstva. Imamo tu sreću da Vive žene, Jasna Zečević i njen tim idu u preveniranje i borbu protiv nasilja u porodici, i da imaju inicijativu.
Imali su inicijativu za Sigurnu kuću, a mi smo tu inicijativu podržali i nastavili davati takvu podršku jer moramo zaštititi žrtve nasilja u porodici,
istakao je gradonačelnik Imamović.
Duška REBIĆ