Izvedena predstava „Ljetopis o Kralju Tvrtku“na Panonskim jezerima“ u Tuzli

Na otvorenoj sceni Panonskih jezera u Tuzli izvedena je predstava „Ljetopis o Kralju Tvrtku“ , koja je rađena po romanu Jasmina Imamovića.
Predstava govori o našoj prošlosti, važnom peridu bosanske istorije, državnosti, dešavanjima u Bosni, o brojnim ličnostima jednog vremena , o privatnom životu bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića.
Predstava govori i o dilemi Kralja Tvrtka između državnih dužnosti i porodičnih odnosa, pravi se paralela uzmeđu tadašnje Bosne i sadašnje.
Režiser predstave je Dino Mustafić, dramski pisac Željko Hubač, scenograf Osman Arslanagić, kostimograf Amila Zulfikarpašić, muzika Damir Imamović.
U predstavi igraju: Muhamed Hadžović, Senad Bašić, Kača Dorić, Helena Vuković, Vanja Matović, Mirna Jogunčić , Mirza Ćatibušić, Elmir Krivalić, Mehmed Porča i Enes Salković ,
Producenti projekta su Jasmin Duraković i Amira Kudumović.
Iako je predstava izvedena u vrijeme kada se završavaju predstave u Narodnom pozorištu Tuzla, privukla je veliki broj prisutnih koji su u noći uz izvedbe glumaca uživali u lijepoj atmosferi Panonskih jezera u Tuzli.
Duška REBIĆ