Izbor selektora BiH: Kodro odustao, Osim favorit, a traže i nove kandidate

Trener švicarskog Servettea Meho Kodro izjavio za portal Klix.ba kako se povlači iz kandidature za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine te da ne želi u ovom trenutku govoriti o razlozima za takvu odluku.

“Tačno je da odustajem od kandidature. Ipak, ne želim pričati puno o toj temi. Ima dosta razloga zbog kojih sam se odlučio za to, ali u ovom trenutku ne bih ulazio u detalje. Kada izbor za selektora bude okončan, mogu o tome pričati”, rekao nam je Kodro.

Proslavljeni bh. nogometaš istakao je kako je zahvalan što se uopće našao među kandidatima za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi Zmajeva.

“Rekao sam to i novinarima ovdje u Švicarskoj. Veoma sam ponosan i sretan što sam bio među kandidatima. Zahvalan sam i komisiji za izbor selektora koja je profesionalno uradila svoj dio posla. Isto tako poštujem odluku Izvršnog odbora NSBiH koja je donesena na posljednjoj sjednici”, poručio je Kodro koji je dodao da je jučer poslao dopis o svojoj odluci ljudima iz NSBiH.

Neugodna situacija u klubu

Kodrino povlačenje sigurno će rasteretiti i čelnike Servettea koji su se pribojavali da bi mogli izgubiti bh. stručnjaka.

“Nisam imao velikih problema u klubu, ali osjećaj koji sam imao je bio vrlo nezgodan, jer sam uposlenik kluba. Svaki dan sam sa igračima i sve je ovo trajalo dugo, predugo. Osjećaj nije bio baš najbolji pa mi je drago što se to okončalo kako bih se u potpunosti mogao posvetiti klupskim obavezama”, rekao je Kodro.

Za kraj je ovaj rođeni Mostarac poručio da reprezentaciji želi sve najbolje i da se nada da će Nogometni savez BiH izabrati najboljeg mogućeg kandidata.

Nova sjednica Izvršnog odbora NSBiH

Podsjetimo, na prošlosedmičnoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH nije bila donesena konačna odluka o izboru novog selektora nogometne reprezentacije BiH.

Izvršni odbor je razmatrao dva ponuđena imena koja je predložila formirana komisija i to Mehu Kodru i Amara Osima.

Međutim, nije donesen konačan zaključak i ostavljeno je još vremena komisiji da do naredne sjednice razgovara s dodatnim kandidatima i eventualno dopuni svoj prijedlog.

Nakon Kodrinog odustajanja, sasvim je jasno da je Amar Osim postao glavni kandidat za poziciju novog bh. selektora, ali nije isključeno da će komisija u narednom periodu delegirati i nekog novog kandidata.

(Klix.ba)