Iz FK Sloboda se oglasili nakon utakmice sa Sarajevom: Djelovanje u grupi 4R gubi smisao!

Zbog velikog interesovanja javnosti i medija, FK Sloboda ovim putem želi da se oglasi povodom utakmice FK Sloboda – FK Sarajevo.

FK Sloboda nema namjeru da komentariše suđenje sudije Bandića i pomoćnika. S obzirom na to da su sve utakmice u direktnim prenosima, komisija za sudije kao i svi ljubitelji fudbala imaju priliku ocijeniti rad arbitara, komentari kluba su nepotrebni.

Također, primili smo dosta upita o daljem radu grupe 4R, čiji je član i FK Sarajevo. FK Sloboda ne želi da komentariše naše buduće djelovanje u sklopu ove grupe jer se gubi smisao iste. FK Sloboda će nastaviti svoje djelovanje i biti svijetli primjer u m:tel BiH Premijer ligi, po načinu igre, ulaganju u omladinski pogon, i ozbiljnom pristupu vođenja kluba s ciljem pravljenja održivog kolektiva.

Želimo se zahvaliti nevjerovatnoj tuzlanskoj publici na fantastičnoj podršci tokom cijele utakmice, a pogotovo na samom kraju, gdje su požrtvovanost i borbenost igrača nagrađeni desetominutnim aplauzom ekipi koja je ostavila sve na terenu.

Podrška navijača sa cijelog Tuzlanskog kantona nije samo finansijski neophodna da bi se izborilo mjesto na tabeli koje zaslužujemo, nego je i kritična moralna podrška timu koji se sportski bori na svakoj utakmici.