Irfan Halilagić zvanično preuzeo rješenje o imenovanju za mandatara

Predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović danas je nakon svih provedenih procedura, predao Odluku o uručenju mandata Irfanu Halilagiću za sastav Vlade TK.

Rok za predlaganje imena kandidata za ministre skupštinskom rukovodstvu je 10 dana, nakon čega će biti sazvana sjednica Skupštine TK na kojoj bi bila potvrđena Kantonalne Vlada.

”Preuzeo sam veliku odgovornost. Biti prijedlog kandidata za premijera najvećeg kantona je velika čast i obaveza. Želim reći da ću raditi čestito, pošteno i odgovorno svoj posao u interesu građana TK. Koristim ovu priliku da se zahvalim zastupnicima skupštinske većine na ovom povjerenju, siguran sam da ću to povjerenje opravdati, zajedno sa timom koji budemo napravili u narednom periodu. Procesi u TK traju, ne počinju od nas, sve započeto a što je u interesu građana TK ćemo nastaviti realizovati i pored prioriteta koja će skupštinska većina staviti pred nas, nastojati u što kraćem roku efikasno realizovati. Nova Vlada TK mandat preuzima osam mjeseci prije izbora, to ne treba biti alibi, u kontekstu tog vremena da nemamo šta pokazati, naprotiv mislim da trebamo uložiti dodatne napore da društvene procese i sve što nam je zadatak da radimo, naše nadležnosti iznesemo na najvišem mogućem nivou”, kazao je Halilagić u obraćanju prilikom uručenja Odluke.