Internacionalni simpozij o smanjenju smrtnosti majki, u Tuzli 17. i 18. septembra


Mnogi eminentni stručnjaci doći će u Tuzlu na Drugi internacionalni simpozij o smanjenju smrtnosti majki i novi napreci u kliničkoj medicini . Ovaj skup je najvećeg formata iz ove  oblasti i velika je čast što je BiH dobila priliku da bude domaćin takvog događaja, ističu organizatori.


Simpozij će se održati u Tuzli u Hotelu Tuzla, 17. i 18.9.2021.godine , a simpozij je posebno priznanje našim ljekarima u ovoj oblasti i dokaz da prate svjetske trendove u perinetalnoj medicini.
Simpoziju prisustvuju stručnjaci iz 10 zemalja svijeta i govoriti će o najnovijim dostignućima u perinatalnoj medicini, o brojnim temama za zdravlje žena, majki i djece.


Simpozij će okupiti stručnjake iz Savezne Republike Njemačke, Republike Finske, Kraljevine Švedske, USA, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Talijanske epublike, Helenske Republike Grčke, Republike Hrvatske, Savezne Republike Nigerije, Arapske Republike Egipta, Republike Indije, Države Katara , Kraljevine Saudijske Arabije, Republike Srbije i BiH i drugih zemalja regije, Evrope i svijeta.
Na simpoziju će biti održani posebni paneli povećeni BiH i zemljama regiona. Također će se razgovarati o problemima smrtnoti majki, na porođaju kako i kako smanjiti maternalni mortalitet iz oblasti humane reprodukcije i njenog značaja za sve ostale aktivnosti.

Organizatori simpozija:

Internacionalna akademija perinetalne medicine
Internacionalna akademija nauka i umjetnosti BiH


Izvršni organizator je Udruženje za ultrazvuk u medicini Ian Donald Tuzla
Direktor Ian Donald škole Tuzla, dr.sci Suada Tinjić
Predsjednik IAPM –prof. dr. sci. Asim Kurjak

Predsjednik Simpozija –prof. dr. sci. Asim Kurjak
Predsjednik IAUBiH –prof. dr. sci. Asim Kurjak
Predsjednik lokalnog naučnog odbora –prof. dr. sci. Osman Sinanović

Duška Rebić