IBU Spartans: Subota rezervisana za derbi sa Čelikom

Naredno, 11. kolo A1 lige FBiH seniori KK IBU Spartans Živinice igraju na domaćem terenu protiv OKK Čelik iz Zenice.

Čelik je jedna od boljih ekipa u ovoj sezoni, pa očekujemo uzbudljivu i atraktivnu utakmicu. IBU Spartans se trenutno nalazi na drugoj poziciji, dok su Zeničani na diobi trećeg mjesta, kojeg dijele sa KK Igman Burch i KK Travnik.

Utakmica se igra u Subotu 26.Januar 2019. godine, sa početkom u 16:00 sati u Gradskoj dvorani u Živinicama.

O dosadašnjem dijelu prvenstva, pojačanjima i raspoloženju u ekipi rekli su nam MVP dosadašnjeg dijela prvenstva – kapiten Ado Korkutović i novajlija u ekipi mladi Saša Antunović.

“Definitivno smo izvukli maksimum iz prve polusezone, s obzirom da smo jedna od najmlađih ekipa u ligi,sa prosjekom od 19,4 godine ijednom od najvisočijih ekipa lige sa prosjekom 192,6 cm. Drago mi je da je ekipa iz utakmice u utakmicu sve uigranija i da naši mladi momci daju svoj maksimum. U drugu polusezonu ulazimo jači za tri mlada, ali izuzetno kvalitetna igrača koji će svojom igrom, nadam se, donijeti dodatnu energiju ekipi kako bi ostvarili naš zajednički cilj i ušli u doigravanje za Premier ligu BiH. Kada je riječ o narednoj utakmici protiv Čelika, smatram da ako uložimo maksimum napora i odigramo kao u Brčkom pobjednik neće doći u pitanje. Respektujući protivnika, mnogo vremena izdvajamo kako bi se na pravi način spremili za ovu utakmicu”, Izjavio je Korkutović.

“U Živinicama mi je super, te se sjajno osjećam. Ekipa me je prihvatila i mislim da ću se brzo uklopiti. U nastavku juniorske lige očekujem da osvojimo prvo mjesto na regiji i da se tako plasiramo na završni turnir za prvaka Bosne i Hercegovine. Kada je riječ o seniorskoj konkurenciji očekujem plasman u Play off, te da na kraju osvojimo prvenstvo. Ova sezona i igranje A1 lige će mi dosta pomoći da napredujem i da nastavim tamo gdje sam stao u mom dosadašnjem klubu KK Budućnost iz Bijeljine”, Izjava je bila Saše Antunovića.

Pozivamo sve ljubitelje košarke u Živinicama da dođu i podrže naše momke u borbi za sam vrh tabele.

(Amir Meštrić/zivinice.ba)