Ibrahimović: Ne bih mijenjao 20 godina i 33 trofeja za jednu Ligu šampiona

Zlatan Ibrahimović (36), napadač Manchester Uniteda, tvrdi da ne žali zbog toga što nije osvojio Ligu šampiona. Naprotiv, naglašava da ne bi zamijenio svojih 20 godina i 33 trofeja za jednu Ligu šampiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Švedski fudbaler je imao priliku da podigne i pehar Lige šampiona, ali je napustio Inter godinu dana prije nego što će taj italijanski klub pod vodstvom Josea Mourinha postati šampion Evrope.

“Nedostaje mi jedan trofej u karijeri. Ali kažem sebi: ‘Da si osvojio Ligu šampiona, da li postao bolji igrač?’ Ne. Neosvajanjem Lige šampiona, da li sam postao gori igrač? Ne”, kaže Ibrahimović za italijanske medije.

Ibrahimović ističe da želi osvojiti sve trofeje svake godine po svaku cijenu, ali i da se na stvari može gledati drugačije.

“Koliko je igrača koji su imali jednu super sezonu, osvojili Ligu šampiona, i zatim nestali i nikada više ništa nisu osvojili. S druge strane, ja sam konstantno svake godine osvajao nešto. Ne bih mijenjao ovih 20 godina i 33 trofeja za jednu Ligu šanpiona, jer sam svake godine dokazivao ko sam i dominirao”, zaključio je Ibrahimović.

Sjajni švedski fudbaler tokom karijere igrao je za Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain i sada za Manchester United. Bio je nacionalni šampion Holandije, Italije, Španije i Francuske. Na međunarodnoj sceni ima trofeje u Superkupu Evrope i Svjetskom klupskom prvenstvu sa Barcelonom, te Ligu Evrope sa Manchester Unitedom.

(Radiosarajevo.ba)