Ibra kažnjen zbog udjela u vlasništvu firme koja sarađuje s kladionicama

Velika se bura podigla, posebno u švedskoj javnosti, kada su tamošnji mediji “na sav glas” objavili da heroj nacije, ikona fudbala Zlatan Ibrahimović, ima udjela u firmi koja tijesno sarađuje i profitira sa jednom kladioničarskom kompanijom.

Firma “Unknown AB”, čiji je jedan od vlasnika švedski fudbaler, ima 10 procenata u upravljačkoj strukturi kladionice “Bethard.com”, i ostvaruje prihod od uplata u pomenutoj kladionici, što je samim tim Zlatana dovelo u vrlo delikatnu poziciju, kada je vijest ugledala svjetlost dana.

Izvršni direktor kladionice “Bethard” Erik Skarp potvrdio je tamošnjim medijima da je švedski napadač i dalje vlasnik udjela u “Bethardovom” jedinom akcionaru “Gamedai Group PLC”, pa se u sve umiješala i UEFA, koja je kaznila Šveđanina za ovakvu vrstu djelatnosti.

U toku dana na zvaničnom sajtu UEFA se pojavila vijest da je švedski fudbaler kažnjen ukupno sa 50.000 evra zbog kršenja člana 12 iz UEFA regulative – odnosno zbog toga što je ostvario finansijski dobitak od kladioničarske kompanije.

Takođe, Zlatanu je izdata i direktiva od strane predsjednika Disciplinskog tela UEFA da prekine poslovnu saradnju sa kladioničarskom kompanijom, prenosi “Telegraf.rs”.