I ove godine u Lukavcu praznična čarolija uz manifestaciju „Lukavačka zima“

I ove godine Lukavčani ali i svi oni koji od 17.12.2021.god do 07.01.2022. god. svrate u naš grad imat će priliku uživati u pravoj prazničnoj čaroliji.

Novogodišnje praznike će i ove godine obilježiti održavanje “Lukavačke zime”. Manifestacija će se održati na platou JU Centra za kulturu u periodu od 17. decembra 2021.god. do 7. januara 2022.god. Za učesnike koji su sa područja općine Lukavac bit će raspisan poziv za učešće, na stranici Općine i oni će biti oslobođeni plaćanja zakupa izložbenog prostora.

U ponudi će biti novogodišnji pokloni, kuhano vino, raznovrsne poslastice, božićni kolačići i božićni ukrasi. Radno vrijeme od 14h do 21h.

Svi posjetioci će moći uživati u zabavnom programu svakog vikenda.

Za naše najmlađe zimska čarolija počinje nešto prije i ove godine će mališani moći da uživaju zabavljajući se na ledu. Klizalište će biti otvoreno u periodu od 10. decembra 2021.god. do 10. januara 2022. god., takođe na platou JU Centar za kulturu Lukavac. Dobro nam došli!

Organizatori: Općina Lukavac, JU Centar za kulturu, Turistička zajednica općine Lukavac, tehnički izvođač Poslovna jedinica Lukavački sajam.