I danas na snazi žuti meteoalarm: Širom BiH pljuskovi i grmljavina

Zbog pljuskova i grmljavine na području istočne Hercegovine, sjeverozapadne i istočne Bosne, a u ostalim dijelovima usljed grmljavine na snazi je žuti meteoalarm.

Pljuskovi sa grmljavinom prognozirani su za područje banjalučke, fočanske, prijedorske, trebinjske i višegradske regije.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Grmljavine se očekuju na području bihaćke, livanjske, mostarske, sarajevske i tuzlanske regije.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladava pretežno vedro vrijeme. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i jugoistočnim područjima Bosne su zabilježeni lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom.

Temperature zraka u osam sati iznosile su Bjelašnica 6, Ivan Sedlo 12, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg, Sokolac i Zvornik 14, Bihać, Tuzla i Zenica 15, Prijedor 16, Banja Luka, Gradačac i Sanski Most 17, Trebinje 18, Mostar 19 i Neum 20 stepeni Celzijusa.