Hrvatska bolja od Bosne i Hercegovine u Opatiji

Sinoć je u Opatiji u sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za SP odigrana prijateljska utakmica između košarkaških reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Domaćini su na kraju slavili 88:75 predvođeni dvojcem iz NBA lige, Ivicom Zupcem koji je gospodario pod obručima te zabio 28 poena i Bojanom Bogdanovićem koji je ubacio 20 koševa.

Naši momci otvorili su utakmicu vodstvom 8:0, no Hrvati su se brzo konsolidirali i brzo preokrenuli početnu prednost Bosne i Hercegovine. Na odmor se otišlo rezultatom 34:31 za Hrvatsku, a selekciju BiH u igri je držao odlični Edin Atić koji je na kraju susret završio s 21 poenom i bio daleko najbolji pojedinac naše selekcije.

Uz njega, još jedino je Lazić bio dvocifren sa 12 poena. Valja spomenuti solidne role Markusa Lončara i Ibrahima Durme, inače debitanta u našoj reprezentaciji.

Na kraju, oba izbornika, Vujošević i Anzulović mogu biti zadovoljni ovom generalnom provjerom pred kvalifikacijske susrete sa Italijom i Rumunijom (Hrvatska), te Francuskom i Belgijom (Bosna i Hercegovina).

(Sportsport.ba)