Griezmann od ljeta u Barceloni, cijena 100 miliona eura

El Mundo Deportivo, list blizak Barceloni tvrdi da su Antoine Griezmann i čelni ljudi Barcelone sve dogovorili oko transfera francuskog napadača na Camp Nou u ljeto 2018.

Ugledni katalonski sportski dnevnik tu je vijest danas objavio na svojoj naslovnici što znači da je vijest zaista ozbiljna. EMD piše kako najbolji igrač i najbolji strijelac Eura želi napredovati u karijeri i kako već jako dugo koketira s Barcelonom, a klub s Camp Noua nikad nije ni krio kako bi želio dovesti napadača Atletica.

Problem je bila previsoka odštetna klauzula koja je iznosila 200 miliona eura. Barcelona toliki novac do sada nije željela platiti, no od 1. jula 2018. ta će se klauzula prepoloviti, a 100 miliona eura iznos je koji su Katalonci spremni isplatiti Madriđanima za Griezmanna.

Još prošlog ljeta Barca je stupila u kontakt s Griezmannom, a ovaj je priznao da mu je velika želja zaigrati u istoj momčadi s Messijem, Suarezom i Iniestom.

Pozitivan odgovor francuskog napadača bio je znak da uprava Barce krene u akciju, a dođe li do transfera, Katalonci će imati nevjerojatan napad. Messi – Suarez – Dembele – Griezmann, navala koju će biti nemoguće zaustaviti.

Vijest koju je prvi objavio El Mundo Deportivo odmah su prenijeli RAC1 i Catalunya Ràdio, francuski Le10Sport tvrdi da je od 1. jula 2018. Griezmann sigurno Barcin, a odmah su isto potvrdili i svi ostali ugledni europski sportski portali.

(Index.hr)