Gradu Gračanica još jedno prestižno priznanje – Certifikat „Kruna razvoja privrede“

Prošle sedmice su u posjeti Gradskoj upravi Gračanice boravili predstavnici kompanije LRC BIS: Generalna direktorica Jadranka Kuljanin te Direktor uprave LRC BIS, gospodin Adnan Hrenovica, koji su ovom prilikom Gradu Gračanici i Gradonačelniku dodijelili prestižno priznanje „Kruna razvoja privrede“.

LRC BIS je najveća i najstarija bonitetna agencija u Bosni i Hercegovini  koja se bavi prikupljanjem i obradom podataka. Pored državnih institucija, prate sve javno dostupne portale u Bosni i Hercegovini kako bi objedinili i upotpunili platformu LRC Business Intelligence System. Na osnovu podataka koje prikupljaju, vrše analize kojim izrađuju projekat Općine/gradovi i biznis.

„Grad Gračanica je ispunio sva četiri parametra koja pratimo a koja se odnose na porast prihoda, porast izvoza, porast broja uposlenih i porast broja kompanija što je za svaku pohvalu jer je prethodni period bio jako težak za samu privredu, počevši od pandemije i svih drugih stvari koje su se dešavale. Ono što želimo istaći jeste  da se na području grada Gračanica nalaze preko 44 kompanije koje prave prihod preko 5 miliona KM a to su kompanije koje su itekako vrijedne pažnje i koje su nosioci privrede ovog grada. Certifikat „Kruna razvoja privrede“ nema vrijednost i ne može se kupiti. Na odabir nosioca ovog priznanja ne utiče ljudski faktor jer se podaci prikupljaju i obrađuju softverski prema zadatim parametrima. Na osnovu pokazatelja kojima raspolažemo, Grad Gračanica je zasluženo ponio titulu „Kruna razvoja privrede“, izjavila je Generalna direktorica Jadranka Kuljanin.

Gradonačelnik Nusret Helić zahvalio se na ovoj prestižnoj nagradi, te istakao da iza ove titule stoji rad, pouzdanost, kontinuitet, doprinos privredi i cjelokupnom BH.društvu.

„Izuzetno mi je drago što smo danas dobili ovo priznanje koje je od firme koja prati tržište, prikuplja podatke i obrađuje na osnovu rezultata i određenih pokazatelja. Prvenstveno nam je drago što je to priznanje, nagrada gračaničkoj privredi ali i Gradu Gračanica koji prati njihov razvoj. Naši privrednici imaju apsolutnu podršku Grada,  Grad Gračanica prati i stimuliše razvoj privrede te osigurava olakšane procedure i pomoć u realizaciji značajnih projekata“. kazao je Gradonačelnik Nusret Helić.

Grad Gračanica je na ovaj način bogatiji za još jedno prestižno priznanje iz oblasti privrede.

 

(gracanica.gov.ba)