Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović upriličio novogodišnji prijem za predstavnike medijskih kuća

U Ateljeu “Ismet Mujezinović”  Tuzla, gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović  upriličio je tradicionalni novogodišnji prijem za medijske radnike, za direktore, novinare, urednike pisanih i elektronskih medija.
U svom obraćanju gradonačelnik Imamović je sumirao rad u prošloj godini , ukazao je na kontinuirani razvoj Tuzle u svim godinama iza nas, posebno u 2021 godini.Prema njegovim riječima, nastaviti će se kontinuitet razvoja, a da vas podsjetim da 2001 godine, kada sam preuzeo dužnost Budžet je bio 19 miliona KM, a sada je 68, 5 miliona KM,a za 2022 je tri miliona KM, je veći nego za 2021 godinu.

“Nastaviti ćemo koristiti iste faktore razvoja, a glavni faktor razvoja su ljudii i njihove idejete ,  te tolerancija među ljudima. Neke smo projekte završili u 2021.godini, neke smo počeli, a neke ćemo završiti u 2022 godini.
Želja nam je samo da država bude dobro, da se savlada pandemija, a sve drugo možemo dostići jer bilježimo kontinuirani rast u svakom pogledu je vidljiv golim okom” , istakao je gradonačelnik Imamović.
Gradonačelnik Imamović se zahvalio medijima na objektivnom radu i podršci koju pružaju pri informisanju građana o događajima u gradu i aktivnostima. Medijska sloboda je uslov za sve druge slobode nas građana. Ukazujem vam poštovanje jer da nije novinara poruke građanima u vrijeme poput pandemije se ne bi mogle prenijeti.

Na kraju obraćanja, svim medijskim radnicima i ostalim građanima zaželio je Sretnu i uspješnu Novu 2022 godinu.
  Piše:  Duška REBIĆ