Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović preuzima mandat u Parlamentarnoj Skupštini BiH

Na konferenciji za medije Jasmin Imamović je njavio svoj odlazak na mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH, prihvatio je mandat i u svom oproštajnom odlasku je naveo da odlazi nakon 22 godine njegovog mandata gradonačelnika Grada Tuzle.
U svom odlasku je istakao , da je u svom mandatu ostvario je mnoge ciljeve i one za koje su neki mislili da je nemoguće. Posebno je ponosan na očuvanje antifašističkog duha Tuzle, a za vršioca dužnosti gradonačelnika Tuzle će najvjerojatnije biti Zijad Lugavić do prijevremenih izbora, a prijedlog će ići na Gradsko vijeće Tuzle i misli da će prijedlog biti jednoglasno prihvaćen jer je prijedlog većinom iz raznih strana već prihvaćen.
U svom obraćanju se zahvalio svojoj porodici , svojim saradnicima, svim zaposlenicima Gradske uprave, medijima što čuvaju slobodu, nezavisnost i objektivnost i na taj način je sačuvan duh Tuzle , zajednički život u Tuzli, po čemu smo prepoznatljivi. Posebno se zahvaljuje Gradskoj organizaciji SDP-a, što ga je kandidovala više puta za gradonačelnika Grada Tuzle. Sve što je postignuto je zajedno sa mojim saradnicima , da je grad ljepši , a život u Tuzli kvalitetniji , naglasio je Imamović.
O svom dugogodišnjem radu izdvaja od infrastrukturnih projekata Panonska jezera , koja nemaju cijenu , neprocjenjiva su vrijednost za kvalitet građana i razvoj turizma, a i zadovoljan je što  je Tuzla grad bez redukcije vode.
Kako je naglasio Jasmin Imamović , nada se da če na državnom nivou se izboriti  za Grad Tuzlu , ugradnju uređaja za odsumporavanje Termoelektrane, nastavak izgradnje južne magistrale do Slavinovića, saobraćajnu deblokadu Sjeveroistočne  Bosne( Y krak)Brčko-Orašje-Tuzla-Žepće –Zenica, pruga Sarajevo –Vareš-Banovići-Tuzla, Brčko , racionalizacija Federacije BiH, naglasio je između ostalog Jasmin Imamović , te dodao , od prihvatanja odluke vršenja dužnosti može trajati najduže od tri mjeseca shodno zakonu o izborima, prestanku mandata, opozivu i zamjeni načelnika općina u Federaciji.
Duška REBIĆ