Gradonačelnik Helić uručio sredstva za najugroženije penzionere sa područja grada

Danas je gradonačelnik Nusret Helić posjetio Udruženje penzionera/umirovljenika grada Gračanica te ovom prilikom uručio jednokratne pomoći najugroženijim penzionerima sa područja grada.

Predsjednik udruženja Faruk Delić zahvalio se na dosadašnjoj podršci Grada Gračanica te naglasio da je udruženje penzionera uvijek bilo prepoznato od strane Gradske administracije i Gradskog vijeća, prije svega zbog svog humanog i solidarnog karaktera.

„Kao i svake godine, uz pomoć Grada, uspjeli smo podijeliti jednokratnih pomoći u iznosu od 98.000 KM kao i 92.000 KM u posmrtninama. Pomagali smo našim sugrađanima dodjelom paketa, u plaćanju banjskog lječilišta, liječenju naših članova u bolnici i drugo“, rekao je između ostalog predsjednik udruženja Delić.

Gradonačelnik Helić istakao je da je udruženje penzionera jedno od najorganizovanijih, najaktivnijih i najsolidarnijih udruženja:

„Lokalna zajednica mora biti socijalno osjetljiva i na vrijeme opaziti i prepoznati potrebe svojih građana. Svake godine izdvojimo dio sredstava za najugroženije penzionere i nastojimo tu granicu iz godine u godinu pomjerati te povećavati broj jednokratnih pomoći. Ovom prilikom čestitam vam i Međunarodni dan starijih osoba te zahvaljujem na vašem doprinosu našoj lokalnoj zajednici“.

Oktobar se obilježava kao mjesec posvećen starim osobama, dok se 25. oktobar obilježava kao Dan penzionera Federacije Bosne i Hercegovine.

U okviru današnje posjete podijeljeno je 940 jednokratnih pomoći za penzionere.

(Grad Gračanica)