Gradačac:Rekonstrukcija dijela vodovodnog sistema MZ Vučkovci

U sklopu projekta „ Vodosnabdijevanja Gradačca „, kojeg realizuje JP „ Komunalac „ d.d. Gradačac i Općina Gradačac, vrši se izgradnja potisnog cjevovoda LOT-2. Tokom implementacije ovog projekta došlo je do ukrštavanja cjevovoda sa postojećim cjevovodom kojim se snabdijeva MZ Vučkovci pitkom vodom.

Kako bi se ova pitanja rješavala zaključen je sporazum krajem 2018. između JP Komunalac d.d. Gradačac ( implementator projekta ), Općine Gradačac, MZ Vučkovci i Domažić d.o.o. Vučkovci. Ovim sporazumom predviđeno je rješavanje problema u slučaju ukrštanja ovih cjevovoda. Implementator će u dogovoru s predstavnicima MZ Vučkovci naložiti izvođaču radova da na spornim mjestima se uradi zamjena postojećeg cjevovoda.

S tim u vezi ovih dana vrše se radovi na zamjeni i ugradnji dijela novog cjevovoda za MZ Vučkovce za koje je finansijska sredstva obezbijedila Općina Gradačac. Ovi radovi doprinijet će kvalitetnijem vodosnabdijevanju građana ovog područja pitkom vodom i maksimalno se izbjeći prekidi prilikom implementacije projekta „ Vodosnabdijevanja Gradačca „.

Ovim sporazumom su prevaziđena eventualna sporna pitanja u vezi implementacije najvažnijeg infrastrukturnog projekta Općine Gradačac a kako bi područje MZ Vučkovci imalo kontinuirano snabdijevanje pitkom vodom. Napominjemo da su radovi na ovoj dionici u završnoj fazi i da se uskoro očekuje nastavak radova na sljedećim fazama ovog projekta.