Gradačac: Aktivne i u trećoj životnoj dobi

Centar za aktivno starenje Gradačac okuplja građanke starije životne dobi, koje svojim aktivnostima služe za primjer mnogima.Samo tokom tekućeg mjeseca organizovali su nekoliko korisnih aktivnosti, a o tome više saznajemo od predsjednice Ramize Muftić:

“Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine izveli smo akciju “Posadite drvo, smanjite otpad, podržite ekološke incijativu” i zadovoljne smo postignutim, jer je naš Gradačac dobio nove sadnice.Osim pomenutog u područnoj školi Ledenice Donje održana je radionica u povodu obilježavanja kraja školske godine pod nazivom: “Poruka za kraj-Zajedno možemo više i bolje”.

Radionicu su pripremile i održale članice centra za aktivno starenje u saradnji sa učiteljicom Senadom Džekić, direktorom škole profesorom Selmirom Karićem i gospođom Azrom, pedagogicom škole. Tema je neizostavna saradnja na relaciji učitelj-roditelj-učenik, primjer je moderne škole koju želimo”.

Doprinos zajednici od strane aktivistkinja Centra za aktivno starenje je za pohvalu, iako u poodmaklim godinama njihovo bogato iskustvo i znanje još uvijek korisno služi i pokazuje kako i u trećoj životnoj dobi možemo mnogo učiniti za bolje svih nas.

Š.G.