Grada Tuzle izdvaja 2 miliona KM za borbu protiv pandemije izazvane koronavirusom; Predstavljene mjere ublažavanja ekonomskih i socijalnih posljedica (VIDEO)

Danas je u Tuzli održana sjednica Kolegija gradonačelnika na kojoj su razmatrane četiri tačke dnevnog reda.

Naime, razmatran je prvi u nizu rebalans budžeta Grada Tuzla kojim će biti obezbijeđeno preko 2 miliona KM koja će biti usmjerena za Gradski štab civilne zaštite u borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom kao i za pomoć građanima u svrhu kupovine hrane, dezinfekcijskih sredstva i druge različite posljedice izazvane pandemijom.

Kako je saopćeno sutra će vijećnici Gradskog vijeća Tuzla predložiti eventualne amadmane na ove odluke nakon čega će se u četvrtak pristupiti elektronskom glasnju.

‘Naredni rebalans očekujemo uskoro, ukoliko Parlament Federacije BiH usvoji našu Inicijativu za izmjenu Zakona o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa i time omogući da se sredstva čija je namjena izgradnja skloništa mogu koristiti za pomoć građanima i privrednim i drugim subjektma za sprečavanje i otklanjanje posljedica pandemije. Očekujemo i da ćemo dobiti određena sredstva od Vlade Federacije. I u tom slučaju ćemo morati donositi rebalans Budžeta’, izjavio je gradonačelnik Imamović.

Također, gradonačelnik Jasmin Imamović je kazao da će biti razmatrana odluka o privremenom oslobađanju plaćanja zakupnine poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada Tuzla.