Grad Tuzla: Sutra potpisivanje ugovora o sufinansiranju plasteničke proizvodnje

U utorak će u sali Gradskog vijeća Tuzle sa početkom biti upriličeno potpisivanje ugovora o sufinansiranju plasteničke proizvodnje, sa 20 korisnika projekta  „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz plasteničku proizvodnju povrća u plastenicima“ u 2022. godini na području grada Tuzle.

Projekat zajednički realizuju Grad Tuzla i NVO Muslim Aid Association (MAA), po principu sufinansiranja projekta u omjeru, 40% Grad Tuzla, 40% MAA i 20% vlastito učešće odabranog korisnika.

U skladu sa Sporazumom o projektu plasteničke proizvodnje, zaključenog između Grada Tuzle i Organizacije Muslim Aid Association (MAA), Grad Tuzla je raspisao Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu 20 plastenika površine 100 m² sa sistemom za navodnjavanje i sadnim materijalom.

Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle, objavila je  1.7.2022. Javni poziv, na koji su pravo učešća imale socijalno ili materijalno ugrožene osobe, i mlade osobe u dobi od 18 do 35 godina, sa područja grada Tuzle, koje su posjedovale vlastito poljoprivredno zemljište ili zemljište u vlasništvu članova uže porodice (roditelji, bračni drug ili djeca) ili zemljište koje im je ustupljeno na korištenje ili u zakup, a koje je u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju. Po ovom javnom pozivu ukupno je zaprimljeno 35 zahtjeva za dodjelu plastenika.

Nakon isteka roka za predaju zahtjeva Komisija za izbor kandidata za dodjelu plastenika je izvršila pregled prispjelih prijava, evidentiranje kandidata koji ispunjavaju uslove iz javnog poziva, te obavila uviđaj na licu mjesta. Komisija je nakon izvršenog bodovanja u skladu sa propisanim kriterijima sačinila Rang listu korisnika za dodjelu plastenika.