Grad Gračanica pruža maksimalnu pomoć mladiću čija je kuća stradala u požaru

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak kolegija Gradonačelnika sa predstavnicima JP Komus, Crvenog križa i Centra za socijalni rad, povodom nedavnog nemilog događaja u kome je jednom sugrađaninu u Pašalićima u požaru stradala kuća.

Gradonačelnik Nusret Helić proteklih je dana posjetio lokalitet te sazvao kolegij kako bi se pomoglo mladiću koji je ostao bez krova nad glavom ali i kako bi se utvrdili naredni koraci u rješavanju ovog problema.

Prema riječima direktorice Jasminke Begović, Centar za socijalni rad preduzeo je sve potrebne mjere i sproveo procedure kojima mu je obezbijeđen privremeni smještaj, osigurana jednokratna pomoć, potrebne namirnice i drugo.

Kolegij je konstatovao da je moguće izvršiti sanaciju kuće, odnosno vratiti je u prvobitno stanje, a formiran je i tim sastavljen od predstavnika Grada, JP Komus, Centra za socijalni rad i Crvenog križa koji će povesti aktivnosti kako bi se mladiću što prije omogućio povratak normalnom stanovanju na pomenutoj lokaciji.

Javno preduzeće Komus će tokom narednih dana očistiti kuću i pripremiti objekat, a nakon što se izvrši procjena štete i radova, Grad će pokrenuti akciju obnove u kojoj će moći učestvovati i građani.