Grad Gračanica: Gradonačelnik Helić i Udruženje poslodavaca: Poslovna konferencija u septembru, nabavlja se novo vatrogasno vozilo sa pratećom opremom

U povodu 23. godišnjice Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika te Dana poslodavaca na Tuzlanskom kantonu, danas je gradonačelnik Nusret Helic sa saradnicima posjetio dvije uspješne gračaničke kompanije Landgold i HST CNC Technik nakon čega je održan zajednički sastanak u prostorijama Udruženja.
Jedan od razloga današnje posjete je prije svega najava poslovne konferencije ove godine, koja će okupiti kako domaće tako i strane eksperte, omogućiti umrežavanje poslodavaca, otvoriti nove perspektive i poglede na domaća i strana tržišta, te razmijeniti bogata iskustva iz oblasti privrede.
Tradicionalni sajam Grapos-expo od sada će se održavat svake dvije godine što će rezultirati boljom organizacijom te boljom prezentacijom gračaničke privrede.
Gradonačelnik i privrednici iskoristili su priliku i da danas razgovaraju o značajnim zajedničkim projektima koji su pokrenuti ove godine.
U fokusu je nabavka novog vatrogasnog vozila u iznosu od 220.000 KM čije će troškove snositi poslodavci dok će Grad Gračanica opremiti ovo vozilo potrebnom opremom. U okviru kampanje koju su sproveli privrednici do sada je prikupljeno 150.000 KM.
Teme današnjeg razgovora bile su i izmjene i dopune Prostornog i regulacionog plana, obrazovanje, putna infrastruktura, proširenje industrijskih zona, snabdijevanje industrijskih zona dovoljnom količinom tehničke vode te druga pitanja čime je naglašen veliki prostor za saradnju.
Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo održanim sastankom, čestitao Udruženju godišnjicu te upoznao privrednike sa planiranim infrastrukturnim i drugim projektima od značaja za grad poput kupovine zemljišta za sajmište i druge privredne aktivnosti, vodosnabdijevanje od Šumarije do Korića Hana, vodosnabdijevanje u mjesnim zajednicama, rekonstrukcija ulice Patriotske lige te ključnog projekta rekonstrukcije glavne gradske šetnice – čaršije.
Grad Gračanica