Gračanički sajam poduzetništva od 20. do 23. septembra ove godine

Danas je u Multimedijalnoj sali održana press konferecija povodom ovogodišnjeg gračaničkog sajma poduzetništva.
 
Konferenciju za medije otvorio je Gradonačelnik Nusret Helić, predsjednik Udruženja poslodavaca Mirsad Helić i tehnički organizator BOMS-EXPO Nedžad Nuhanović koji su predstavili plan i program 12. po redu gračaničkog sajma.
 
Na prethodnim sastancima sa privrednicima, zajedničkim stavom ocijenjeno je da je sajam potreban gradu i privredi i da organizaciju treba dići na viši nivo sa masovnijim prisustvom gračaničkih firmi u odnosu na protekle godine.
 
Ove godine gračanički sajam poduzetništva u saradnji sa Udruženjem poslodavaca i samostalnih privrednika, održat će se u terminu od 20. do 23. septembra na lokaciji Radna zona I (Branilaca grada bb) iza Shopping centra Etna, na prostoru koji obuhvata 4.000 m² zatvorenog i 3.000 m² otvorenog izložbenog prostora.
 
Tokom press konferencije predstavljeni su ciljevi Sajma te je naglašena važnost i potencijal gračaničke privrede, veliki broj poslovnih susreta i novih ugovora. Prilika za okupljanje gračaničkih ali i stranih privrednika, promocija privrednih potencijala, razmjena iskustava, promocija zelene agende i veće društvene odgovornosti, promocija Tehnološkog centra, samo su neke od poruka koje su poslane sa današnje konferencije.
 
I na ovaj način pozivamo privrednike i obrtnike da svojim učešćem na sajmu uveličaju gračanički razvojni projekat ali i sve građane Gračanice i okoline pozivamo da ga posjete.
 
Dobro nam došli!