GRAČANICA: NAČELNIK SVEČANO OTVORIO ŽENSKI SAJAM „U SUSRET TURIZMU“

Bogatim programom kulturno-umjetničkih društava, dramskom izvedbom i  izvedbom gradskog ansambla  „Arabeske“  ispred gradskog parka u Gračanici  otpočeo je prvi ženski sajam„U susret turizmu Gračanica 2017“.

Cilj sajma je afirmacija poduzetništva koje vode žene nižih prihoda, produbljivanje procesa, zagovaranje sa društvenom zajednicom u kojoj žive sa željom da ista prepozna potrebe žena poduzetnica u lokalnoj sredini, te im pruži adekvatnu podršku i ukloni nepotrebne administrativne prepreke.
Žene koje učestvuju na sajmu kao izlagači bave se djelatnostima koje podržavaju turizam.

Učešće su uzele žene iz udruženja: „Stjepan Polje“, „Izvor Škahovica“, „Pribava“, „Behar Škahovica“, „Plodovi zemlje“ Lukavica i „Donja Orahovica“, kao i gosti iz Žepča, Zavidovića, Doboja, Tuzle, Sarajeva, Lukavca, Kalesije, Brčkog, Srebrenika, Tešnja, Laktaša, Bijeljine, Vlasenice i Gunje .

Organizator sajma je organizacija MI-BOSPO, udruženja žena i općina Gračanica, na čelu sa načelnikom općine  Nusretom Helićem.

Načelnik općine je otvarajući sajam istakao da želi da se žene više uključuju u društvena odlučivanja i poduzetništvo i da daje podršku svim kreativnim i vrijednim ženama nakon čega je obišao sajam.

Sajam traje do 18.00 sati.