Gorjelo skladište građevinskog materijala: Veliki požar u Srebreniku, jedno lice preminulo

Danas 14.05.2024, godine, Operativni centar Uprave policije MUP-a TK obaviješten je od strane dežurnog PS Srebrenik, da je u 14:25 sati prijavljen požar na objektu skladišta građevinskog materijala “Dom smreka” d.o.o Srebrenik.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Srebrenik, dežurna ekipa SHMP Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici PVJ Srebrenik, gdje je zatečeno povrijeđeno jedno lice, koje je prevezeno u prostorije SHMP Srebenik, ali je uslijed zadobivenih povreda na žalost preminulo. Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik a radi se o N.K. (1973) iz Rapatnice. U međuvremenu, oko 16:25 sati požar je lokalizovan.

Zbog udisanja štetnih gasova prolikom intervencije, zbog povreda su se u SHMP Doma zdravlja Srebrenik javila četiri vatrogasca PVJ Srebrenik, nakon ukazivanja medicinske pomoći, dva su upućena na kućno liječenje a dva u JZU UKC Tuzla, Kliniku za plućne bolesti

O događaju je takođe obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na mjestu događaja nalaze se i istražitelji OKP PU Srebrenik. Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod nadzorom tužioca izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor za ppz, kada se za to steknu uslovi.

MUP TK