Goran Zakarić dobio ponudu Slobode: Poziv postoji, ali…

Goran Zakarić je u novembru završio svoj drugi mandat u taboru Borca.

U klub se vratio prošlog ljeta iz tabora Ohoda iz Saudijske Arabije, a nakon rastanka sa Borcem, špekuliše se da bi mogao ostati u BiH i potpisati za tuzlansku Slobodu.

U izjavi za MONDO, Zakarić je potvrdio da postoje razgovori sa Slobodom oko angažmana, a ukoliko do istog dođe, ponovo će dijeliti svlačionicu sa Stojanom Vranješom, sa kojim je u sezoni 2020./2021., predvodio Borac do titule u m:tel Premijer ligi BiH.

“Još uvijek čekam nešto za odlazak u inostranstvo, pa ćemo vidjeti šta će biti i kada. Postoji poziv od Slobode, tako da za sada još ništa ne znam”, rekao je Zakarić.

Podsjetimo, prvobitno je bilo planirano da u Borcu ostane godinu dana po povratku u klub, ali je ugovor raskinut nakon jesenje polusezone, tokom koje je Zakarić u dresu Borca uknjižio 16 nastupa i postigao jedan gol, uz tri asistencije.

U sezoni kada je Borac osvojio titulu, Zakarić je na 30 premijerligaških utakmica postigao 12 golova i upisao osam asistencija, a u m:tel Premijer ligi BiH još je branio boje tri kluba, Širokog Brijega, Zrinjskog i Željezničara.