Godišnjica postojanja i rada “Kuće sporta RSD Slobode“ Tuzla

U samom centru Tuzle 1.oktobra 2021.godine zvanično je otvorena “Kuća sporta RSD Slobode” Tuzla.
“Kuća sporta RSD Slobode” već slavi svoj prvi rođendan od osnivanja i rada i prolazeći kroz najljepši dio tuzlanske čaršije plijeni poglede svih prolaznika, ali i onih došljaka koji su u vrijeme ljetnih dana posjetili naš grad .
Svakako su se ovom izdanju najviše obradovali sportisti, ali i drugi prolaznici koji žele da svrate u kuću i da pogledaju eksponate koji su postavljeni duž cijelih prostora u unutrašnjosti ovog izdanja, a neka su po  prvi puta i vidjeli.
Kako je istakao inicijator ovog izdanja predsjednik RSD Slobode, Aid Berbić u protekloj godini “Kuću sporta RSD Sloboda”posjetilo je preko 15.000 posjetilaca. Posebnu pažnju posjetilaca  plijeni  izlivena šaka u gipsu Zlatana Saračevića i silueta Mirze Delibašića u prirodnoj veličini.
Pored domaćih posjetilaca “Kuću sporta RSD Sloboda” je posjetio i veliki broj inostranih turista , pa je ovo izdanje uvršteno u program Turističke zajednice Grada Tuzle.
Posebnost ovog sportskog izdanja su ostale pisane reportaže o “Kući sporta RSD Sloboda” , koje su radile velike i  priznate bh TV kuće, dok je Hajat TV “Kuću sporta RSD Sloboda” uvrstio u top 20 destinacija koje treba posjetiti u Bosni I Hercegovini.
Duška REBIĆ