Glazbenici i prijatelji opraštaju se od Olivera

Glazbenici, brojni prijatelji, političari u nedjelju su se s tugom i riječima zahvale opraštali od Olivera Dragojevića, ističući da je Oliver bio više od pjevača i da je svojim pjesmama postao dio naših života.

Svi smo odrasli uz Olivera i njegov glas zbog čega je postao dio naših života i obitelji, još od rođenja s obzirom da je na estradi od 1967., rekao je Hini Oliverov dugogodišnji suradnik Zlatan Stipišić Gibonni.

“Oliver je s nama kroz te svoje pjesme koje su vječne i kroz njegovu neposrednost. Mislim da, kada se razbolio, da smo svi vidjeli kako je on najomiljenija osoba koju smo ikada imali jer su svi za njega pitali, brinuli. Svi. On je bio najnormalniji, najjednostavniji i najskromniji čovjek kojeg sam ja znao. Svi znamo koliko je bio velik kao glazbenik, bio je za familiju, prijatelje. Uvijek je svih stavljao ispred sebe i mislio na svih. Oliver je bio veliki, veliki čovjek i veliko srce Bio je broj jedan, najbolji i čudesan čovjek “, kazao je Gibonni, autor Cesarice.

Massimo: Bio je najveći

Pjevač Massimo Savić rekao je da je Oliver imao nevjerojatan respekt čitave glazbene zajednice i da ga se u pravom smislu riječi moglo nazvati glazbenikom.

„Definitivno je bio najveći među nama glazbenicima”, rekao je Savić, ustvrdivši da Oliver nije bio samo pjevač. „Oliver je bio multiinstrumentalist, čovjek ogromnog glazbenog ukusa i stvaranja, jako puno se dalo od tog čovjeka naučiti, strašno sam tužan zbog toga, svi znamo kakvu je bolest Oliver imao, ali svejedno uvijek je šok”, rekao je Massimo koji se prisjetio da je s veseljem radio i pjevao Oliverove Stine. “Ljudima se dopala ta verzija, međutim svaki put kad bih dobio Porina, često bih znao reći da sam veliki Oliverov fan i tu cijela priča završava”, rekao je Savić.

S Oliverom se na društvenoj mreži pozdravio glazbenik Tony Cetinski. “Dragi moj morski vuče, ništa više neće biti isto nakon tvog odlaska, sve tvoje šale i gluposti kojima smo se smijali ka dica su momenti koje nikada neću zaboraviti. Moram ti priznati da sam te volio i volim kao da si mi otac, a po duši si mi bio ponekad kao mlađi brat. Od tebe sam najviše učio jer sam od tebe i najviše dobio. Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedio u tome. U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspješnog postojanja i rada. Oduvijek si bio dokaz da nije dovoljno biti samo vrhunski umjetnik nego i Čovik zbog toga ti veliko Hvala”, poručio je Cetinski i izrazio sućut obitelji.

Pjevačica, Korčulanka Jasna Zlokić putem društvene mreže poručilaje “Beskrajna tuga, nakon ovoga ništa više neće biti isto u glazbi … Velika praznina koju nitko nikada neće moći popuniti … S Oliverom je otišao i dio svih nas … Počivao u miru i hvala ti za ljepotu glazbe kojom si nas oduvijek darivao …”.

Stjepan Hauser iz 2cellos napisao je da je Oliverovom smrću otišao naj najveći, legenda kakve više neće biti. “Otišao si prijatelju moj, al’ kao da nisi, jer tvoj glas, tvoja pisma zauvijek će ostati utkana u našim srcima … počivaj u miru, ostavio si Trag u Beskraju”, poručio je Hauser.

Oliverovom smrću hrvatska glazba je izgubila puno i nepovratno, smatra poznati splitski menadžer Ivica Bubalo koji je za Hinu rekao da je upravo Oliver s Arsenom Dedićem i Mišom Kovačom označio hrvatsku glazbu.

“Oni su se pronijeli cijelim svijetom i nisu samo bili veliki hrvatski glazbenici već i jugoslavenske mega zvijezde. Poslije Olivera na našoj sceni nema nikoga niti na vidiku da ga zamijeni”, poručio je Bubalo.

Oliverov prijatelj Giovanni Kovačević cijeli se svoj život ispreplitao sa korčulanskim slavujom, kako su Olivera zvali na početku karijere, vrlo često su igrali nogomet, družili se, radili humanitarne koncerte i prikupljali novac za potrebite. Poznaju se još dok je Oliver kratko pjevao u grupi More davnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

“Družili smo se kroz godine, kroz nogomet, humanitarne koncerte u Nizozemskoj, Belgiji, Austriji i Njemačkoj gdje smo prikupljali novac. Uz put smo igrali nogomet s velikim zvijezdama u Berlinu, Stutgartu i Munchenu. On je bio poseban čovjek, legenda, pomagao je drugim ljudima. Šteta što je otišao”, kazao je Kovačević.