FZZZ: Mjera „Tražim poslodavca 2022“ od 6. do 10. juna

Iz Federalnog zavoda za zapošljavanje obavještavaju fizičke osobe registrirane na evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH da će Javni poziv za učešće u mjeri „Tražim poslodavca 2022“ biti otvoren od 6. do 10.6.2022. godine u periodu od 8 do 16 sati. Online obrazac za apliciranje TP1 bit će dostupan na web portalu Zavoda u meniju „Projekti“.

 

Mjera podrazumijeva sufinansiranje zapošljavanja osoba prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana objave javnog poziva za ovu mjeru, bez obzira na radno iskustvo, dob i stručnu spremu, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest ili 12 mjeseci. Finansijska sredstva za realizaciju ove mjere iznose 10 miliona KM, a trebalo bi da bude obuhvaćeno oko 1.600 osoba sa evidencije nezaposlenih u FBiH.

 

Javni poziv će se otvarati parcijalno po kantonima, i to:

–6.6.2022. godine – Hercegovačko-neretvanski i Srednjobosanski kanton,

– 7.6.2022. godine – Unsko-sanski kanton, Zapadnohercegovački kanton i Kanton 10 (Livno),

– 8.6.2022. godine – Zeničko-dobojski, Bosanskopodrinjski i Posavski kanton,

– 9.6.2022. godine – Tuzlanski kanton,

– 10.6.2022. godine – Kanton Sarajevo.

 

Iz Zavoda napominju da će fizičke osobe koje su prijavljene na evidenciju nezaposlenih u određenom kantonu moći aplicirati isključivo onaj dan koji je u rasporedu naznačen za taj kanton.

 

Apliciranje poslodavaca putem online obrasca TP2, koji će također biti dostupan na web portalu Zavoda u meniju Projekti, bit će omogućeno od 13.6.2022. godine.

 

Također, iz Zavoda ističu da su se poslodavci i fizičke osobe, kao preduslov za učešće, u obavezi registrirati na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva, ukoliko to do sada nisu učinili. Krajnji rok za registraciju je 29.5.2022. godine.

 

Više detalja o ovoj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je na web stranici Zavoda (www.fzzz.ba), saopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.