Futsal reprezentativci nastavljaju pripreme za EURO

Futsal reprezentativci nastavljaju pripreme za EURO

Futsal reprezentativci BiH nastavili su sa pripremama za EURO 2022, koje se igra od 19. januara do 6. februara 2022. godine u Nizozemskoj.

Naš reprezentativac Davor Arnautović za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH govori o pripremama našeg tima, ali i protivnicima na Europskom prvenstvu.

“Došli smo ovdje da se što bolje pripremimo za EURO. Ovim putem bih se zahvalio Fudbalskom savezu BiH što nam je uvijek izlazio u susret što se tiče okupljanja i priprema. Sve je u najboljem mogućem redu, nadam se da će tako i ostati, s obzirom na to da je svugdje koronavirus. Mi se nadamo da nećemo imati pozitivnih i da ćemo spremno dočekati Europsko prvenstvo”, govori Davor i nastavlja:

“Sigurno da je plasman na prvenstvo kruna moje karijere i nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak te da ćemo obradovati navijače i našu naciju. Meni kao igraču je nešto najveće do sada i najveći motiv da igram za nacionalni grb na velikom takmičenju. Formu sam održavao kroz turnire i na pripremama ću pokušati da se što bolje spremim kako bi spreman dočekao EURO i na taj način pomognem ekipu ka ostvarenju cilja.”

Arnautović poručuje da će njegovi saigrači i on dati svoj maksimum kako bi ostvarili plasman u 1/4 finale.

“Sigurno da je grupa teška. Da smo mogli birati, sigurno je ne bi izabrali. Ipak, dat ćemo svoj maksimum da probamo proći grupu. Svoju šansu vidimo protiv Gruzije i Azerbejdžana. Naravno, nećemo ni protiv Španije izaći sa bijelom zastavom i pokušat ćemo da pružimo što bolji otpor favorizovanoj Španiji.”

Raspored utakmica futsal BiH u grupi D na EURO 2022:

Bosna i Hercegovina – Španija (22. januar, 17,30 sati, Groningen)

Bosna i Hercegovina – Gruzija (26. januar, 17,30 sati, Groningen)

Bosna i Hercegovina – Azerbejdžan (29. januar, 17,30 sati, Amsterdam)

Plasman u 1/4 finale izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

(Reprezentacija.ba)