Fudbalski savez RS predložio kandidate za selektora, među njima nekoliko poznatih imena

Fudbalski savez Republike Srpske objavio je listu svojih kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi reprezentacije BiH.

Na listi je osam imena. “Razgovorali smo u toku dana i ja sam već poslao imena potencijalnih kandidata s kojima bi trebalo obaviti razgovor. Da li će oni biti kandidati, trenutno ne znam, ali potrebno je sklopiti mozaik uslova i preduslova te s ovim trenerima trebalo bi obaviti ozbiljan razgovor.

Naši kandidati su: Marcel Koller (bivši selektor Austrije), Vladimír Weiss (selektor Gruzije), Vinko Marinović, Boško Đurovski, Matjaž Kek, Srečko Katanec, Robert Prosinečki i Clarence Seedorf. To su naše želje, naša promišljanja i mi molimo našu komisiju da pokuša stupiti u kontakt s njima i vide ima li prostora za saradnju”, otkrio je Kovačević za Klix.ba. On je naglasio da su u FSRS razočarani prethodnim neuspjesima naše reprezentacije kao i da su prethodni kandidati, Kodro i Osim kvalifikovani, ali da lista treba biti duža.

Podsjetimo, juče je u Zenici održana sjednica Izvršnog odbora na kojoj nije donesena odluka o novom selektoru, a naredna će biti zakazana za početak decembra.

(Sportsport.ba)