Fudbaleri Tuzla Cityja oslabljeni dočekuju Sarajevo

Fudbaleri Tuzla Cityja u 14. kolu Premijer lige BiH na Tušnju će dočekati trenutnog lidera na tabeli, ekipu Sarajeva.

U posljednja tri kola Tuzlaci nisu imali poraz, ostvarili su dvije pobjede i remi, što je dobar preduslov za predstojeći meč sa Sarajevom. Ipak, u ovu utakmicu ulaze oslabljeni za nekoliko standardnih igrača.

”Imamo mnogo problema što se tiče sastava sa povredama koje su bile i prije, neke su naslijeđene, neke su se produžile, povrijeđeni igrači su Džafić, Muminović, Kojić od prije, Ubiparip, Crnkić i Kostić također, imamo kartoniranog Đerića. Znamo da Sarajevo ima svoje probleme oko sastava sa kartoniranim igračima, također i mi dijelimo iste probleme, možda i veće nego oni”, kaže Nermin Bašić, trener FK Tuzla City.

Tokom posljednjeg treninga uoči meča bit će poznato hoće li i na koga od povrijeđenih, Bašić moći računati. Sarajevo je protivnik koji nije nikome lagan, navodi trener Cityja. Kaže da sarajevski tim posljednje tri sezone igra vrhunski fudbal, tokom meča napadaju sa svih pozicija, pa će biti teško odbraniti se.

”Evidentno je da imamo problema oko sastava, mislim da to neće uticati na nas i naš angažman. Potrudit ćemo se da ostvarimo pobjedu i damo svoj maksimum”, rekao je Edin Rustemović, fudbaler FK Tuzla City.

Ekipa Sarajeva je trenutno lider na premijerligaškoj tabeli sa deset pobjeda i tri neriješene utakmice. Tuzlaci su šesti sa šest pobjeda, dva neriješena i pet izgubljenih mečeva. Utakmica Tuzla City – Sarajevo bit će odigrana na Tušnju u nedjelju od 13:30 sati.

(RTV SLON)