Fudbaleri Slobode danas protiv Leotara

Fudbalere Slobode danasu 16 sati očekuje utakmica 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Leotara, nakon čega slijedi reprezentativna pauza.

Izabranici Adnana Jahića putuju u Trebinje, gdje će pokušali doći do tri veoma bitna boda. Nakon remija s Veležom, Sloboda zauzima deseto mjesto na tabeli sa ukupno osvojenih 11 bodova.

”Očekuje jedna zahtjevna utakmica u Trebinju protiv ekipe Leotara. Mi ćemo svakako dati svoj maksimum i pokušati se vratiti kući sa sva tri boda”, rekao je Eldar Mehmedović, fudbaler crveno-crnih.

Sloboda i Leotar su od 2008. godine odigrali ukupno 12 utakmica u svim takmičenjima. Od 12 susreta, Sloboda je slavila pobjedu šest puta i dva puta remizirala sa Leotarom. Zadnja ligaška utakmica ova dva tima, koja je odigrana u aprilu ove godine (iz prethodne sezone), završena je pobjedom naše ekipe (1-0).

”Zasigurno nas očekuje teška utakmica u Trebinju. Svaki put kada smo gostovali dole bilo je zaista napeto. Nadam se da ćemo odigrati jednu fer i korektnu utakmicu prije pauze, koja će nam sigurno dobro doći. Volio bih da na pauzu odemo sa nova tri boda i da se niko ne povrijedi”, istakao je šef Stručnog štaba FK Sloboda Adnan Jahić.

Poslije pauze trebao bi biti spreman i kapiten Emir Jusić, koji je nekoliko utakmica propustio zbog povrede.