FK Sloboda osudio napad na igrača FK Tuzla City: Sve tu naša djeca, njegujmo sportski duh

Nakon što se pojavila informacija da je poslije nedjeljne utakmice FK Tuzla City fizički napadnut član tog kluba, četrnaestogodišnji dječak,  reagovali su iz FK Sloboda čije saopštenje prenosimo u nastavku:

FK Sloboda oštro osuđuje svaki vid netrpeljivosti i mržnje koji se iskazuju kroz verbalne i neverbalne napade, a koje uzrokuju obilježja sportskih klubova.

FK Tuzla City i FK Sloboda su klubovi nastali u našem gradu i sva djeca koja pripadaju jednom ili drugom timu su naša djeca – djeca sjeveroistočne Bosne. Ono čemu težimo jeste fer i korektna igra na terenu, a prijateljstvo i podrška van njega.

Očekujemo od policijskih službenika da što prije pronađu napadača koji će odgovarati za svoje postupke, a građane, naše navijače i sve oni koji se osjećaju dijelom crveno – crne porodice molimo da nastave njegovati pravi sportski duh i da time šalju jasnu poruku iz ovog dijela države – u sportu nema mjesta za vandalizam.

Dječaku Tuzla City -a u ime cijelog kluba želimo brz oporavak, a sve pojedince i druge sportske klubove pozivamo da osude ovaj napad i da zajedničkim snagama spriječimo nastanke sličnih u budućnosti – saopšteno je.