FK Sloboda dobio novog predsjednika, došlo i do bitne promjene statuta

Skupština Fudbalskog kluba Sloboda koja je planirana za januar, održana je danas u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla.

Mnogo se govorilo o narednim potezima na klupskoj Skupštini. Prije svega o promjeni statuta, koji bi omogućio ulazak privatnog kapitala u Slobodu, a upravo to je i učinjeno.

U Članu 69. Statuta FK Sloboda ranije je pisalo:

“Klub ni u kom slučaju neće stupiti u statusne ili ugovorne oblike povezivanja koji bi na bilo koji način vodili komercijalizaciji njegovog djelovanja ili ugrozili osnovne programske ciljeve zbog kojih je osnovan”.

Sada glasi:

“Klub može stupiti u statusne ili ugovorne oblike povezivanja koji bi vodili komercijalizaciji njegovog djelovanja, a za primjenu ovog člana potrebna je prethodna saglasnost Skupštine FK Sloboda Tuzla”.

Za predsjednika Skupštine izabran je Kemal Kurević, koji ostaje na toj funkciji, a za potpredsjednike su izabrani Elmir Šećerbegović i Željko Mitrić.

Na lični zahtjev jednoglasno je funkcije razriješen dosadašnji v.d. predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda Senad Mujkanović.

Za njegovog zamjenika predložen je Sead Kozlić, koji se u svom obraćanju zahvalio Mujkanoviću na odlično obavljenom poslu u proteklom periodu, gdje je morao napraviti neke teške poteze.

Kozlić je jednoglasno i izabran za novog predsjednika UO FK Sloboda. U svom obraćanju je kazao da će uraditi sve da se donese trofej na Tušanj, ali i jak sponzor.

sportsport.ba