FK Sloboda: Djevojke se pripremaju za Premijer ligu

Nakon osvajanja Prve ženske lige FBiH i zasluženog odmora, ženska ekipa Slobode priprema se za premijerni nastup u Premijer ligi BiH.

Treneri Armin Mujezinović i Alen Kapidžić trenutno mogu računati na 20 igračica. U odnosu na prethodnu šampionsku sezonu u Prvoj ligi FBiH ekipa je ostala na okupu, a tim su pojačale Lamija Oštraković i Samra Osmić, omladinske reprezentativke naše zemlje, koje su prethodni angažman imale u ŽFK Fortuna Živinice. Do kraja pripremnog perioda crveno-crne bi trebale pojačati još dvije igračice.

“Drago nam je da smo se okupili i krenuli sa trenažnim procesom nakon nekih mjesec dana pauze i nakon izborene Premijer lige. Nakon ostvarenog cilja postavili smo sebi nove pragove, a to je formirati što jaču ekipu koja će biti konkurentna većini u Premijer ligi. Želimo da igramo fudbal kakav smo dosad igrali, na bod više. Sa oduševljenjem možemo reći da je 95 posto ekipe od prošle sezone ostalo na okupu. Pridružile su nam se Lamija Oštraković i Samra Osmić. Očekujemo da nam se uskoro vrate i Matea Kuzmić, Marija Mikić i Anđela Gostimirović, a naredne polusezone i povrijeđene Amna Saburović i Ajla Mujezinović, čime bi i zaokružili naš igrački kadar”, istakao je Armin Mujezinović trener ženske selekcije FK Sloboda.

Vjerujemo da ćemo moći ravnopravno igrati sa svima ukoliko izuzmemo SFK Sarajevo koje je daleko iznad svih ostalih ekipa u Premijer ligi. Naše je sportski boriti se. Kao ozbiljna ekipa, počeli smo prije tri godine i svi oko kluba znamo šta smo napravili. Formirali smo perpsektivnu ekipu. Primarni zadatak nam je da osjetimo i izborimo najprije opstanak u Premijer ligi. Mi se tajno nadamo i planiramo da ne igramo epizodnu ulogu nego da igramo svaku utakmicu kao što smo dosada igrali bez straha, bez respekta prema bilo kome. Svaka ekipa koja bude bolja od nas biće pozdravljena i mi ćemo im čestitati, ali nikome nećemo biti lak plijen, to mogu obećati, zaključio je Mujezinović.

Atmosfera u ekipi je na zavidnom nivou. Djevojke svakodnevno treniraju kako bi što spremnije dočekale početak prvenstva. Bojana Petrović stadnardni prvotimac i prinova Lamija Oštraković nadaju se kako je pred timom jedna uspješna sezona. Žele nastaviti sa rezultatima iz prethodne sezone, lepršavom igrom i pobjedama obradovati vjerne navijače.

“Moja očekivanja su da kvalitetnim radom na treninzima ostvarimo što bolji plasman u Premijer ligi. Atmosfera u timu je super i drago mi je što svi skupa kvalitetno radimo sa našim trenerima. Pripremamo se i zaista radujemo se početku prvenstva”, istakla je Lamija Oštraković fudbalerka ženskog tima FK Sloboda.

“Prva liga FBiH bila je izuzetno kvalitetna i imali smo dosta dobrih utakmica, s tim da je konačan ishod bio taj da smo se plasirali u Premijer ligu, što nam je bio cilj od početka i drago mi je da smo to ostvarili. Bile smo dominantne sa najviše postignutih i najmanje primljenih pogodaka u ligi. Što se tiče pripremnog perioda treniramo kao i uvijek. Pripreme će nam biti sada dosta jače nego u Prvoj ligi FBiH jer je Premijer liga dosta jača. Imamo dosta kvalitetne protivnike. Nadamo se da ćemo nastaviti niz dobrih rezultata i da ćemo ako ništa ostati među prva 3 mjesta ove sezone, a naredne sezone ćemo se boriti za sami vrh i Kup BiH”, rekla je Bojana Petrović fudbalerka ženske selekcije FK Sloboda.

Djevojke u prvom kolu Premijer lige BiH gostuju u Živinicama ekipi Fortune, a susret je na rasporedu 12./13. avgusta. Do početka priprema crveno-crne očekuje i nekoliko prijateljskih utakmica, kako bi se što bolje uigrale i pripremile za nadolazeće izazove.

RASPORED KOLA ŽENSKE SELEKCIJE U PREMIJER LIGI BIH
1. kolo: ŽFK Fortuna – FK Sloboda
2. kolo: FK Sloboda – ŽNK Istra
3. kolo: ŽFK BSK Spartak 2013 – FK Sloboda
4. kolo: FK Sloboda -ŽF/NK Emina
5. kolo: SFK Libero- FK Sloboda
6. kolo: SFK Sarajevo 2000 – FK Sloboda
7. kolo: FK Sloboda – ŽFK Radnik Bumerang

(FK Sloboda)